Tot ce trebuie sa stim despre panouri solare nepresurizate

Este important sa mentionam despre panouri nepresurizate pentru apa calda si incalzirea casei ca asigura un minim de confort in ceea ce priveste apa calda si sunt folosite in aplicatii in care este necesar un consum redus de apa calda menajera.

Boilerul functioneaza la presiunea atmosferica, si foloseste un rezervor auxiliar de umplere cu plutitor in vederea alimentarii cu apa. Pentru a putea obtine o presiune cat mai potrivita la iesirea apei calde, aceste panouri solare nepresurizate au nevoie de o amplasare cat mai ridicata sau mai bine spus ar fi indicat ca acestea sa fie montate in punctul cel mai inalt al cladirii (exemplu: 1 bar = 10 mCA).

Panourile solare nepresurizate in componenta tuburi vidate simple care vin in contact direct cu apa din boiler, folosind principiul termosifon. Vestea mai putin placuta este ca in cazul spargerii unui tub, sistemul nu mai este capabil sa functioneze.

Panourile solare nepresurizate sunt functionale strict in sezonul cald: primavara-vara-toamna, iar in cazul unei gospodarii nu foarte mari, pe timpul verii ele sunt capabile sa ofere intreg necesarul de apa calda menajera.

Astfel necesita o golire completa a boilerului, pe timpul iernii sau al sezonului rece pentru ca in caz contrar exista riscul foarte mare ca apa sa inghete.

In cazul in care intentionati sa va indreptati atentia spre Top Solar pentru a achizitiona asemenea sisteme solare, cu siguranta este necesar sa cunoasteti toate avantajele acestora.

Asadar, avantajele panourilor solare nepresurizate sunt urmatoarele:

  • pret mic, mult mai mic chiar in comparatie cu pretul panourilor solare presurizate;
  • se transporta usor, asa ca daca alegeti aceste panouri pentru cabana de la munte, le puteti transporta foarte usor;
  • alta veste foarte buna in ceea ce priveste aceasta categorie de panouri solare este aceea ca ele nu sunt dependente de energia electrica;
  • aveti o casa de vacanta sau o cabana la munte? daca da, trebuie sa stiti ca aceste panouri sunt ideale pentru case de vacanta, pensiuni, terase, etc.;
  • instalarea usoara si intr-o perioada foarte scurta de timp reprezinta de-asemenea un alt mare avantaj al acestui tip de panouri solare termice. Ele se instaleaza mai simplu, mai usor si mai rapid decat panourile solare presurizate;
  • panourile solare termice sunt renumite datorita faptului ca au un randament mare, temperatura apei poate ajunge usor in zilele insotire pana la 100 de grade Celsius (daca nu chiar mai mult);
  • nu necesita intretinere, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va bateti capul pentru a repara panourile respective;
  • aceste panouri se pot echipa usor si fara costuri foarte piperate, pentru a putea fi folosit pe timp de iarna, deci acesta este un alt avantaj de luat in calcul;
  • durata de viata mare a acestora care este de aproximativ 20-25 ani reprezinta un alt mare avantaj, si cu siguranta nu doar ca amortizati rapid investitia, dar in atat de multi ani faceti economii importante de bani.
  • piesele de schimb sunt ieftine, in caz de avarie (desi sansele sunt foarte mici ca panourile acestea sa sufere defectiuni).

Leave a Reply