Tipuri de constructii civile

Constructia unei cladiri are ca principal scop acela de a servi oamenilor in timpul perioadelor de lucru, pentru destinderea sau chiar odihna acestora.

Cat despre constructiile civile, putem spune ca acestea sunt de mai multe tipuri, si anume: cladiri de locuit, cladiri social-culturale, cladiri administrative, cladiri pentru comert, cladiri pentru transporturi si alte cladiri cu destinatii speciale. Toate aceste tipuri de constructii civile au scopul de a fi in folosul oamenilor.

In cadrul cladirilor de locuit intra constructii ca: blocurile de apartamente, hoteluri, camine si nu in ultimul rand, case de odihna. Acestea sunt create speciale pentru a fi in folosul oamenilor si spre a le servi acestora drept siguranta unui acoperis deasupra capului in viata de zi cu zi.

Constructiile civile de tipul cladirilor social-culturale sunt de asemenea create pentru a fi in slujba cetatenilor. In aceasta categorie intra cladiri precum spitalele, casele de cultura, salile de sport, teatrele, muzeele, bibliotecile, scolile, universitatile, bisericile, catedralele etc.

Fiecare dintre acestea reprezinta un mod de refugiu al fiecarui om si buna functionare a societatii in care traim. Orice modificare de renovare, recompartimentare, consolidare, necesita aviz isc.

Exemple bune de cladiri pentru comert le pot constitui magazinele si bancile, care sunt indispensabile fiecarui cetatean si fara de care nu se poate duce o viata normala in ziua de azi.

Cladirile pentru transporturi pot fi garile, autogarile si aerogarile. Aceste tipuri de constructii sunt benefice, deoarece cu ajutorul lor se face legatura intre orase.
In categoria cladirilor cu destinatii speciale putem include constructiile de natura militara sau funerara, care de asemenea sunt benefice pentru orice comunitate.

Cele prezentate mai sus reprezinta tipurile de constructii civile care nu servesc productiei, ci sunt create doar pentru a fi puse in slujba cetatenilor si nu in ultimul rand, pentru o mai buna functionare a societatii in care traim.

Insa, tot in constructiile civile intra si cladirile industriale, care fata de cele enumerate mai sus, au scopul exact de a servi productiei. In aceasta categorie intra halele industrialele, atelierele, depozitele si chiar centralele energetice. Acestea, in principal, reprezinta forta de munca din tara noastra, deoarece majoritatea cetatenilor isi desfasoara activitatea in acest fel de cladiri destinate productiei.

La fel de bine si cladirile agricole pot fi un bun exemplu de constructii civile, deoarece si acestea sunt realizate tot in folosul oamenilor. Cateva exemple de cladiri agricole le constituie grajdurile, abatoarele, cramele sau morile.

Cele expuse mai sus reprezinta in mare parte tipurile de constructii civile cel mai des intalnite in tara noastra, acestea avand in principal scopul de a servi populatiei in diferite cauze, si fara de care bunul mers al societatii nu si-ar mai putea urma cursul. De aceea este destul de important sa ridicam cat mai multe constructii civile, deoarece ele pot fi benefice.

Leave a Reply