Termometrele cu infrarosu, precizie si siguranta in utilizare

In prezent, exista numeroase modele de termometre pe piata, mai mult sau mai putin inteligente. Ca e vorba de masurarea temperaturii corporale sau a unor obiecte, care se pot afla in procese de racire sau incalzire, toate modelele ofera in parte o serie de avantaje, in functie de scopul pentru care au fost create.

Modelele care pot fi folosite in confortul propriei case sunt categoriile comune de termometre, in cazul carora nu este nevoie neaparat de performante crescute. In cazul acestora conteaza sa se afiseze corect valorile termice, la o valoare cat mai apropiata de realitate. In aceste cazuri, nici nu este nevoie ca masuratorile sa se afiseze in mai putin de un minut.

In schimb, in cazul in care acestea trebuie sa fie folosite in industrie sau in laboratoarele de cercetare, precizia este extrem de importanta. Termometrele trebuie ca in acest caz sa exceleze la capitolul acesta, cat si la rapiditate, deci sa fie de o calitate care sa nu poata fi contestata absolut deloc.

In asemenea cazuri, utilizarea unui termometru cu infrarosu este cea mai la indemana solutie. Tehnologia folosita in cazul acestui model este bazata pe masurarea radiatiei termale a unei suprafete, folosindu-se de proprietatile undelor infrarosii. Astfel, cantitatea de energie infrarosie pe care o emite un obiect ajuta la determinarea temperaturii acestuia.

In plus, fata de alte termometre, cele cu infrarosu sunt gandite in asa fel incat sa poata fi folosite si in conditii mai dure de lucru. Tocmai de aceea sunt extrem de rezistente, dar in acelasi timp si cat se poate de usoare.

De exemplu, modelul de termometru cu infrarosu PRE00100916, care se poate gasi si pe precisa.ro, are greutatea de 320 de grame si e protejat o carcasa destul de rezistenta, care poate sa faca fata chiar si celor mai puternice socuri. Marja de eroare in ce priveste precizia acestuia este de 1%, cu plus sau cu minus.

Avand in vedere temperaturile care pot sa fie masurate de un asemenea termometru, care variaza de la -50 grade Celsius, chiar si pana la 1600 de grade Celsius, cu plus, este un instrument extrem de eficient.

Daca se mai ia in considerare si timpul de raspuns, care este mai mic chiar decat 150 ms (milisecunde), un asemenea termometru chiar isi face treaba in mod eficient si scuteste utilizatorii acestuia de foarte multe batai de cap in ce priveste exactitatea si modul in care sunt efectuate masuratorile de acest fel.

In plus, un model de termometru cu infrarosu are capacitatea de a stoca date, memoria acestuia permitandu-i 99 de inregistrari. Astfel, cel care se ocupa cu efectuarea unor anume masuratori, nu va mai trebui sa faca pauze dese ca sa le noteze, pe rand, pe fiecare in parte. Treaba sa este usurata cu mult, in acest caz.

Un termometru cu infrarosu, performant este o achizitie care merita a fi luata in considerare de profesionistii  care au nevoie sa efectueze in mod constant astfel de masuratori.

Indiferent ca se monitorizeaza temperatura unor materiale, in diverse experimente, ca se verifica temperatura corporala sau ca sunt utilizate in masuratori ale temperaturilor din interiorul cuptoarelor sau camerelor frigorifice, un asemenea instrument este de nelipsit, in cazul oricarui profesionist care se respecta pe el, dar mai ales, munca sa.

Leave a Reply