Telefon nou sau reparat? Care este cea mai buna optiune?

Telefoanele au preturi din ce in ce mai mari, mai ales daca vrei sa iti cumperi un model mai nou, cum ar fi Iphone 11 Pro Max care costa in jur de 60.000 de lei, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai un buget destul de mare. Tocmai pentru ca telefoanele au preturi mai mari si service-urile gsm au preturi mai mari la reparatii si daca ai cheltuit multi bani pentru a-ti cumpara un telefon, nu cred ca mai esti dispus sa platesti reparatiile. In orice caz, fiecare telefon, adica Android sau IOS, are nevoie de o alta metoda de reparatie si trebuie sa mergi in locuri diferite pentru reparatii. Daca nu sti care este cea mai buna metoda de reparatie pentru telefonul tau, urmareste randurile de mai jos pentru a afla. 

Daca ai un IOS este important sa stii ca aceste telefoane sunt mai sensibile si mai pretentioase decat altele si nu este bine daca mergi la un service gsm universal pentru o reparatie. Recomandat este sa mergi la un service gsm specializat in reparatii de Iphone. Cei de la service-urile universale este posibil sa nu aiba piesele necesare reparatiei pe stoc, iar intervalul de asteptare va fi mult mai mare. La service-urile specializate in reparatii de Iphone, majoritatea pieselor sunt pe stoc, rareori sa intampla sa nu le aiba. Asa ca, daca ai nevoie de un nou geam la Iphone 8, mergi la un service specializat in reparatii de Iphone, nu la unul universal. 

Daca ai un Android, lucrurile sunt mai simple, pentru ca aceste telefoane nu sunt asa sensibile si pretentioase si poti sa mergi la un service universal pentru orice reparatie. De obicei, service-urile universale au mai multe piese si instrumente pentru telefoanele Android decat pentru cele de la Apple. 

Aceasta metoda este destinata doar celor care se pricep si care au tot ce este necesar pentru o reparatie acasa. Mai poti sa iti repari singur telefonul de acasa pentru a putea economisi niste bani, dar doar daca te pricepi si daca ai tot ce este necesar pentru o reparatie. In caz contrar, este psobil sa atingi o piesa care este sensibila si nu trebuie atinsa si ea se va strica si tot la service va trebui sa mergi, doar ca vei plati 2 reparatii in loc de una. 

Cei care inca mai au telefonul in garantie, trebuie sa mearga la companie in baza bonului si a certificatului de garantie, iar costurile reparatiei vor fi suportate de catre companiei iar tu nu va trebui sa platesti nimic. 

Asadar, daca ai un IOS, mergi la un service gsm specializat in reparatii de Iphone. Daca ai un Android poti sa mergi la un service universal. Dar indiferent de ce tip de telefon ai, nu incerca sa il repari de acasa daca nu te pricepi, pentru ca in speranta de a economisi exista sanse mari sa platesti dublu.

Leave a Reply