Shop-einstal te invata cum sa alegi hidroforul croit pe nevoile tale

Fara doar si poate apa este unul dintre elementele vitale ale existentei. Este imposibil sa ne imaginam viata in lipsa ei. Chiar daca Romania este o tara bogata sub aspect hidrologic, nu toata populatia dispune de apa curenta.

Persoanele care nu sunt racordate la o retea de apa publica gasesc un raspuns convenabil prin achizitia unui hidrofor. Cu ajutorul acestuia poti beneficia de aducerea apei cu costuri minime din fantani, puturi etc. in punctul dorit.

Ce este un hidrofor si care sunt avantajele utilizarii acestuia?

Este acel sistem complet echipat format dintr-un vas de expansiune, o pompa submersibila, un presostat, un manometru. Acest ansamblu de elemente alcatuieste un echipament automatizat si autoamorsat care iti permite sa alimentezi cu apa o locuinta, gospodarie etc.

Hidroforul este solutia ideala pentru alimentarea caselor din mediul rural, unde de regula nu exista o retea publica de alimentare cu apa. Si in cazul cladirilor rezidentiale instalarea unui hidrofor reprezinta o alegere inspirata.

Faptul ca sunt silentioase le-a facut sa devina extrem de populare in randul consumatorilor care au ales sa se retraga intr-o zona linistita, departe de aglomeratia urbana. Sunt atatia oameni care s-au saturat de zgomotul si traficul infernal din marile orase si au decis sa se mute intr-o casuta cocheta la munte sau undeva la tara.

Asta nu inseamna ca au hotarat sa renunte si la confort, motiv pentru care alegerea unui model din gama de hidrofoare Shop-einstal a devenit o solutie dorita. Sa reusesti sa imbini utilul cu placutul este una dintre cele mai mari satisfactii pe care le poate avea cineva.

Componentele unui hidrofor de calitate sunt rezistente la coroziune si la utilizare intensa. Asta inseamna ca pentru a functiona in conditii normale, nu este nevoie sa incarci cu apa coloana de aspiratie. Tot asa nu trebuie sa iti faci griji ca echipamentul se strica prea curand.

Scurt ghid de alegere a hidroforului

Destinatia hidroforului este un prim criteriu de care va trebui sa tii cont. Astfel, daca iti vei dori un anume tip de hidrofor daca intentionezi sa irigi gradina si un cu totul altul atunci cand nu vrei decat sa beneficiezi de apa curenta in locuinta. Este vorba in fond despre debitul apei. Pentru irigatii este de dorit un hidrofor cu debit si presiune mai mari.

Numarul de consumatori/frecventa consumului. In mod evident, numarul de consumatori este un element important in aceasta alegere. Asa cum este si firesc, cu cat acesta este mai mare, cu atat consumul de apa va creste. In aceasta situatie te va multumi un hidrofor cu un rezervor mai mare care sa faca fata cu succes cererii.

O astfel de alegere face ca motorul care pune in functiune echipamentul sa aiba porniri mai rare. Cu cat vasul hidroforului este mai mic, cu atat acesta va ramane mai repede fara apa, iar echipamentul va porni si la cel mai mic consum de apa.

Consecintele se descriu cam asa: o durata de viata mai mica si o factura de electricitate mai mare.

Un hidrofor porneste de regula atunci cand rezervorul este pe jumatate plin. Montarea unui vas de presiune are scopul de a rari numarul de porniri si de opriri ale sistemului.

Eficienta energetica sau consumul de energie electrica este mereu de interes. Orienteaza-te catre un hidrofor ce are un consum redus de energie electrica pentru costuri de exploatare mai mici. Nu are sens sa platesti lunar 400 de lei la electricitate cand poti plati numai 200.

Adancimea putului. O pompa comuna pentru hidrofor are capacitatea de a aspira apa de la o adancime de 8-9 metri. Aceasta este ideala pentru alimentarea cu apa a unei locuinte. In unele cazuri nu te poti lipsi de eficienta unui hidrofor de la Shop-einstal.ro care pot aduce apa si de la o adancime de 30 de metri.

Pentru o gama diversa de hidrofoare concepute special pentru nevoi dintre cele mai variate, shop-instal.ro poate fi o sursa de inspiratie. Intra pe site si vezi despre ce este vorba!

Leave a Reply