Sfaturi pentru alegerea cizmelor pentru copii

Parintii care cauta incaltaminte pentru copii, pentru sezonul de iarna, cu siguranta iau in considerare achizitionarea cizmelor. In urmatoarele randuri vom prezenta cateva sfaturi de care acestia trebuie sa tina cont pentru a face cea mai buna alegere.

  1. Alegeti dimensiunea potrivita

Pentru a evita sa cumparati o noua pereche de cizme inainte de sfarsitul iernii, trebuie sa le alegeti suficient de mari in primul rand. Oferiti un punct mai mare sau suficient spatiu pentru a adauga o pereche mare de ciorapi in zilele mai reci.

Ar trebui sa puteti trece un deget intre gamba superioara si partea superioara a cizmei. In plus, partea din fata a cizmei trebuie sa fie suficient de larga pentru a permite copilului sa-si mute piciorul in interiorul cizmei.

Cizmele nu trebuie sa fie prea mari. Daca copilul isi pierde cizmele, este pentru ca sunt prea mari. Nu are rost sa compensati mai multe perechi de sosete. Cizmele care sunt mult prea mari vor fi o piedica pentru buna desfasurare a copilului, deoarece acest lucru il va forta sa trage de la calcaie.

  1. Modelul potrivit

Pe langa dimensiunea potrivita, trebuie verificat si tipul de cizma. Alegeti un model cizme care are un suport pentru glezna pentru a mentine cizma pe loc si permiteti copilului sa se miste in siguranta.

Talpa trebuie sa fie suficient de flexibila pentru a se plia si a avea un toc nu mai mare de 1 cm. Favorizati o talpa rezistenta la alunecare, cu reliefuri bine marcate, pentru a evita alunecarea pe petele de gheata. Talpa groasa este, de asemenea, o alegere excelenta, deoarece pastreaza talpa piciorului mai departe de sol.

O pereche de cizme Caro de la Giraffe-Shoes poate reprezenta cea mai buna alegere, iar in continuare veti descoperi cateva argumente. Cizmele Caro sunt confectionate in mod manual, din piele naturala de cea mai buna calitate si au o textura perfecta.

Interiorul acestor incaltari este captusit cu blanita groasa si calduroasa din material sintetic, fapt ce asigura confortul termic al celor mici atat in zilele friguroase de toamna cat si in zilele geroase de iarna.

Nu trebuie sa uitam nici de talpa din cauciuc care este foarte flexibila si anti-derapanta. Tinand cont de aceste detalii, putem afirma ca o pereche de cizme Caro reprezinta o alegere ideala.

  1. Cizme impermeabile sau rezistente la apa? 

Cizma impermeabila este confectionata din material tesut strans, neporoz, cu cusaturi impermeabile, sigilate, care ajuta la mentinerea picioarelor uscate, chiar si in caz de ploaie.

Cizma rezistenta la apa este confectionata dintr-un material bine tesut si tratat special cu un finisaj, de exemplu un spray de silicon, care margeleste apa pe suprafata tesaturii pentru a impiedica patrunderea acesteia.

In timp, finisajul se poate deteriora si permite sa intre apa. Daca sunt alese cizme rezistente la apa, se recomanda sa ai o pereche de rezerva in cazul in care copilul ramane cu picioarele ude.

  1. Pot fi reutilizate cizmele ramase de la fratii mai mari?

In general se poate reutiliza perechea de incaltari, cu conditia ca acestea sa nu fie deformate sau fisurate. Daca sunt cizme rezistente la apa, se poate aplica un nou strat de acoperire impermeabilizanta. Daca pasla inauntru este zdrobita, ea poate fi inlocuita astfel incat cizma sa ramana confortabila si calda.

Leave a Reply