Seria de Audi A4 – specificatii si elemente constructive

Audi A4 este o linie de autoturisme compacte, aparuta in anul 1994, fiind produsa de compania Audi, o filiala Volkswagen. A4 are in prezent cinci generatii care se bazeaza pe platforma VW B.

Prima generatie este reprezentata de Audi 80 iar A4 este considerat o continuare a liniei 80, A4 fiind initial desemnat ca B5, si urmat de modelele B6, B7, B8 si B9. Ultimele versiuni sunt construite pe platforma de VW cu denumirea MLB, care a fost implementata pe mai multe modele de Audi si chiar pe Porsche.

Audi A4 are un design special, un motor mare si transmisia montata in partea din spate a motorului. Masinile au tractiune pe fata sau 4X4. A4 este disponibil atat in varianta sedan cat si SUV si a avut chiar o versiune decapotabila.

Audi A4 ofera foarte multe caracteristici de siguranta standard si include programul electronic de stabilitate Bosch, ESP 8.0 cu sistem de franare anti blocare, airbaguri laterale in scaune, airbag-uri cortina laterale si un sistem optional de tractiune pe patru roti.

De asemenea, a primit si avizul institutului IIHS fiind in topul celor mai sigure masini in 2007. Rezultatele testului de accidente facut de EuroNCAP pe B7 indica faptul ca aceasta masina este una foarte sigura.

Audi A4 este o masina foarte populara si in toate magazinele si service-urile pot fi gasite piese auto pentru Audi A4 B7 la preturi avantajoase. Utilizatorii de Audi au inteles din fericire faptul ca se afla la bordul unei masini moderne si scumpe si ca trebuie sa investeasca putin in intretinere, pentru a evita investitiile majore in reparatii capitale.

In anul 2007 a aparut o varianta a modelului B7, denumita editie speciala, care s-a bazat pe specificatiile S-line si a inclus pachetul optic negru de pe modelul RS4, model cu roti din aliaj 8J X 18 cu doua brate cu design dublu.

In interior s-au introdus materiale pretioase cum ar fi pielea, iar volanul este multifunctional, avand inclusiv buton de viteza si o maneta speciala pentru frana de mana din gama Alcantara.

Cusaturile argintii, franele cu disc frontal, orificiile de ventilatie, trapa neagra de pe plafon, toate au fost modificari specifice editiei speciale. In plus, motorul a cunoscut o crestere de putere de 20 PS si a oferit 220 PS pe modelul 2.0.

A4 diesel a fost considerat cel mai de incredere vehicul existent pe piata, avand o rata de respingere in urma insepctiei de 0% in Suedia. Toti posesorii sau pasionatii de aceste modele subliniaza insa faptul ca, desi masina este foarte rezistenta, ea necesita o intretinere riguroasa deoarece reparatiile majore sunt scumpe.

Acest lucru nu este deloc neobisnuit, avand in vedere ca vorbim despre o super masina. Posibilitatea de a o mentine in cea mai buna forma este doar prin revizii facute la timp in service-uri specializate.

Atunci cand una dintre piese da semne ca se strica, inlocuirea ei va fi garantat mult mai ieftina decat reparatiile facute dupa ce piesa respectiva a cedat si a distrus si alte componente.

Leave a Reply