Rolul bieletei antiruliu si de ce trebuie schimbata atunci cand se uzeaza

Bieleta antiruliu este o componenta a suspensiei masinii si reduce inclinarea masinii in curbe inguste sau pe drumul cu denivelari. Aceasta conecteaza rotiile opuse de pe aceeasi punte si face legatura intre bara stabilizatoare si amortizor.

Prin bara stabilizatoare, bieletele antiruliu din ambele parti se conecteaza la amortizor. Un plus pentru siguranta autoturismului este materialul din care este facuta bara stabilizatoare, acesta trebuie sa fie cat mai dur.

Bieleta antiruliu ajuta ca amortizoarele sa poata lucra egal atunci cand se efectueaza virajele. Aceasta asigura ramanerea masinii paralele cu solul. Masina ramane foarte aproape de sol, centrul de greutate fiind mai jos, astfel eliminand sansele de a te rasturna.

Functionarea optima a bieletelor antiruliu stabilizeaza autoturismul si ofera sansa de a efectua viraje cu viteza mare, fara a exista riscul de rasturnare. Desigur, oricat de buna ar fi bieleta antiruliu, virajele in curbele inguste sau largi trebuie efectuate in masuri de siguranta si nu cu viteza foarte mare.

Atunci cand se defecteaza bieleta antiruliu, aceasta nu prezinta niciun semn vizibil sau evident. Acest lucru este posibil doar in cazul soferilor experimentati sau a mecanicilor care pot diferentia zgomotele produse de aceasta. Masina se comporta ciudat si produce zgomote nefiresti atunci cand s-a defectat bieleta antiruliu.

De asemenea, bieleta antiruliu nu poate fi verificata de sofer prin modalitati deja cunoscute, asadar daca simti ca ceva nu este in regula la masina, mergi cu ea intr-un service specializat.

Bieleta antiruliu poate fi comandata de pe autopiesa.ro, unde gasesti acest produs pentru toate tipurile de masini. Exista posibilitatea ca doar una dintre bielete sa se defecteze, dar cel mai bine e sa le schimbi pe amandoua – lucru pe care ti-l va recomanda si mecanicul.

Functionalitatile bieletei antiruliu sunt de a reduce inclinarea masinii si de a recla balansul acesteia. Pe drumuri cu denivelari, masina se balanseaza, iar modul de balansare depinde de diametrul bieletelor antiruliu si de duritatea lor. Schimbarea acesteia este o procedura necesara, deoarece pot pune in pericol viata soferului si a celorlalti participanti in trafic.

Amanarea sau neinlocuirea bieletei antiruliu poate duce la rasturnarea masinii, atunci cand aceasta se inclina excesiv in efectuarea virajelor. Bieleta antiruliu se rupe sau se uzeaza prea mult, dar trebuie sa stii ca aceasta nu se defecteaza prea usor, doar daca s-au produs erori in fabrica.

Rezistenta bieletei antiruluiu se datoreaza materialelor folosite in fabricarea acesteia. Uzarea este un proces care nu poate fi evitat, datorita faptului ca folosesti bieletele antiruliu de fiecare data cand efectuezi viraje.

Schimbarea pieselor consumabile si nu numai, atunci cand este cazul, iti ofera conditii de siguranta a sofatului. Modul in care conduci si iti intretii masina, influenteaza foarte mult piesele componente ale acesteia si implicit timpul de uzare al acestora.

Bieletele antiruliu fac parte din categoria pieselor care nu se defecteaza prea des si care nu ofera semne vizibile de uzura. Asadar, pentru a nu risca sa fie defecte si sa iti ingreuneze condusul, fa o revizie tehnica a masinii la o anumita perioada de timp.

Leave a Reply