Performantele si avantajele unei biciclete Mountain Bike

Daca te gandesti sa-ti achizitionezi o bicicleta Mountain Bike (MTB ) inseamna ca vrei sa treci la nivelul urmator.

Ce trebuie sa stii inca de la inceput este faptul ca geometria cadrului acestui tip de bicicleta a facut ca acest vehicul sa poata fi folosit in aceasta varianta chiar si prin oras, astfel ca daca esti constient de faptul ca nu prea ai acces la munte, vestea buna e ca te poti bucura de performantele ei chiar si in nebunia unui oras.

Adesea aceasta bicicleta este folosita in mediul urban tocmai datorita faptului ca strazile din Romania sunt pline de gropi si denivelate.

Bicicletele MTB oferite de http://piese-accesorii-biciclete.ro sunt printre cele mai dinamice, cel putin asta arata feedback-urile utilizatorilor sau celor care le-au achizitionat in ultima perioada. Printre descrierile acestora se mai gasesc si urmatoarele caracteristici: siguranta sporita si off-road ridicat.

Alegerea unei astfel de biciclete MTB vine deasemenea cu o responsabilitate mare in contextul in care acest vehicul are mai multe caracteristici decat una obisnuita.

Ce ar trebui sa cuprinda o suspensie MTB?

– o suspensie frontala si integrala: acest element ajuta aparatul sa se deplaseze in conditii de siguranta sporita pe mai multe categorii de drum, astfel incat utilizatorul sa nu fie iritat de modul in care se manifesta aceasta bicicleta;

– anvelope mari: nu ne este recoamndat ca doar in cazul masinilor 4 x 4 sa avem anvelope mari ci si in cazul bicicletelor pregatite pentru acelasi tip de teren;

– roti mari si rezistente: sub nicio forma nu te poti prezenta pe munte sau pe teren accidentat cu rotile subtiri ale unei biciclete cursiere, asta daca nu doresti sa te trezesti cu roata opturata la finalul cursei.

–  frane puternice: imagineaza-ti ca esti pe marginea unui deal si urmeaza sa cobori intr-o vale abrupta, ce s-ar intampla daca aceasta bicicleta nu ar avea o frana puternica pentru a face fata situatiei, din acest motiv trebuie sa verifici franele de fiecare data cand pleci la un astfel de drum. Frana puternica reprezinta RCA-ul biciclistului.

– rapoarte de viteza pentru pante abrupte: diferenta de pinioane si foi nu trebuie sa fie una dicifil de constientizat si de manipulat. Rapoartele trebuie sa fie accesibile, astfel incat atunci cand te afli in pericol sa poti sa le schimbi in functie de necesitate.

Pentru devoratorii de asfalt accidentat, de padure sau de traseu de campie, bicicleta MTB este cea mai potrivita.

Variantele de biciclete mountain bike sunt din ce in ce mai diverse si mai sofisticate, care mai de care cu optiuni mai avantajoase in functie de pret. Sunt pasionati care investesc pana la 3000 de euro intr-un astfel de vehicul insa sunt si utilizatori care desi dau bani mai putini pe aceste biciclete, se bucura de aceleasi caracteristici avantajoase.

Nu doar barbatii prefera aceste biciclete, statisticile magazinelor arata ca masculii sunt de cele mai multe ori insotiti de doamne sau domnisoare in astfel de plimbari pline de senzatii montane.

Leave a Reply