Obtineti eficienta maxima termica prin automatizari pardoseala

Pentru multi dintre noi septembrie marcheaza inceputul toamnei si al perioadei reci din an, moment in care ne indreptam atentia catre posibilitatile cele mai convenabile de incalzire a locuintei.

O optiune foarte rentabila este incalzirea prin pardoseala, sistemele castigand tot mai multa popularitate in ultimii ani, in special in randul celor care doresc sa reduca facturile de caldura si energie.

Mai mult, sistemele de automatizari pardoseala 2019 sunt ideale pentru cei care sufera de alergii, pentru ca acestea nu permit circularea alergenilor, asa cum o fac sistemele cu aer cald.

De ce sa alegem sistemele automatizae de incalzire prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala pot fi integrate cu sistemele de automatizare a locuintelor pentru a oferi un climat inteligent, bine gandit si care poate reduce foarte mult cheltuielile. Iata cateva avantaje ale automatizarii prin pardoseala:

  • Permite controlul individual al camerelor – In mod implicit, sistemele de incalzire prin pardoseala functioneaza pe o singura zona, ceea ce inseamna ca sunt incalzite toate camerele din casa in acelasi timp, chiar si atunci cand nu sunt folosite. Sistemele de automatizari pardoseala permit alegerea de programe de incalzire individuala pentru fiecare camera, ceea ce contribuie la economisirea energiei si sporeste confortul general in intreaga casa.
  • Memorarea unui program de incalzire pentru intreaga casa – Automatizarile prin pardoseala permit realizarea setarilor necesare pentru a incalzi cu precizie fiecare camera. De asemenea, permit incalzirea casei complet automat in functie de gradul de ocupare (detectat de senzori simpli de miscare) si toate acestea se pot incorpora in functia de “pilot automat”.
  • Scapam de reglarea temperaturii – Cu sistemele de automatizari pardoseala putem seta porgramul de incalzire o data pentru toate zilele din saptamana sau in functie de ocazii (vacante, sarbatori, petreceri). Daca trebuie modificata temperatura, putem face oricand acest lucru.

Cum putem imbunatati incalzirea casei prin sisteme de automatizari pardoseala

  • Alegerea termostatelor inteligente – Pentru a creste eficienta sistemului de incalzire prin pardoseala, termostatele electronice, usor de programat si foarte precise, sunt ideale. Ele permit controlul incalzirii atat zilnic, cat si saptamanal, temperatura dorita fiind intotdeauna atinsa la ora specificata. Ele dispun de programe presetate care se pot modifica, protectie anti-inghet, functie regim de noapte, mod vacanta, mod party si se pot utiliza atat cu sistemele de incalzire, cat si cu cele de racire. In acest fel economisim energie si beneficiem in orice moment de confortul termic dorit.
  • Alegerea centrelor de comanda inteligente – Acestea se folosesc pentru a conecta termostatele (maxim 6 / centru de comanda) cu actuatoarele (dispozitivele electrice de comanda). Functionarea lor se poate imbunatati prin atasarea unor module suplimentare, ele fiind totodata protejate la suprasarcinile care pot aparea in reteaua electrica.
  • Alegerea actuatorului termic – Actuatorul, sau dispozitivul electric de comanda utilizat in sistemele de incalzire, se instaleaza foarte usor si are doar doua pozitii – inchis sau deschis.
  • Alegerea senzorului pentru pardoseala – Acesta poate avea lungimea de 3 m si este foarte eficient pentru reducerea costurilor inregistrate cu factura de curent electric.

Leave a Reply