Notiuni de baza inainte de a calatori in Romania

romaniaInformatiile de calatorie de baza pentru Travel agent for Romania, de la vize si vaccinari necesare, la moneda si mijloace de transport, trebuie sa-ti fie la indemana atunci cand iti faci planuri de calatorie.

Vize pentru Romania

Cetatenii din tari precum Statele Unite ale Americii, Canada sau UE pot sta in Romania fara viza pe pasaport pana la 90 de zile. Cetatenii din majoritatea tarilor europene din afara UE pot intra pentru 30 de zile fara viza. Cetatenii austrialieni si cei din Noua Zeelanda au nevoie de vize pentru a calatori in Romania.

Vaccinarile pentru Romania

Chiar daca nu exista cerinte de vaccinari pentru a calatori in Romania, cel mai bine este sa fii pregatit si vaccinat la zi din cauza conditiilor de igiena dubioase din unele zone ale tarii. De o importanta deosebita sunt hepatita A, poliomielita si vaccinarile impotriva febrei tifoide.

Moneda si schimbul valutar din Romania

O singura unitate de moneda romaneasca este valabila pe teritoriul tarii si este numita leu sau lei in forma de plural. Primesti banii schimbati in leu la casele de schimb valutar private sau chioscuri de schimb, unde asteptarea este mai scurta decat la banci. Asigurati-va ca aveti la indemana pasaportul atunci cand intentionati sa schimbati bani.

Utilizarea cardurilor de credit si a cecurilor de calatorie in Romania
Cardurile de credit sunt acceptate la cele mai multe hoteluri de lux, restaurante, magazine, iar cele mai recunoscute sunt Visa, dar si Mastercard sau American Express. ATM-urile sunt abundente, daca preferati sa retrageti numerar la fiecare cateva zile. Cecurile de calatorie American Express sunt cele mai larg recunoscute si pot fi schimbate la banci, desi va trebui sa prezentati pasaportul, emiterea de primire si / sau alte verificari pentru a demonstra numerele de secventa pentru verificare.

Mijloace de transport in Romania

Trenurile sunt cel mai bun mod de a ajunge dintr-un loc in altul si dintr-un oras in altul in Romania. Iar daca acestea nu pot fi considerate cel mai confortabil mijloc de transport, acestea sunt ieftine si eficiente. CFR ruleaza prin Intercity si trenuri Rapid care opresc doar in marile orase si in statiile importante. Acceleratele opresc mai frecvent, in timp ce trenurile personale sunt lente, dar pot ajunge in destinatiile mai putin semnificative. Poate fi avantajos chiar achizitionarea de bilete in avans de la un agent.

Autobuzele este mai bine sa fie evitate de vizitatori, pentru ca nu sunt marcate in mod clar statiile in care se opresc. Maxi Taxi sau microbuze, se pot dovedi a fi mai eficiente, desi acestea sunt de obicei aglomerate si inconfortabile. Cu toate acestea, cu ele se poate ajunge in locuri lipsite de serviciul feroviar.

Leave a Reply