Motive pentru care sa-ti faci patul in fiecare zi

Nu iesi din casa fara sa termini aceasta treaba extrem de simpla, precum facutul patului. Undeva, este oarecum de inteles. Este mai comod sa te rostogoleasti din pat in fiecare dimineata si sa lasi un morman de cearceafuri mototolite in urma ta.

Insa, adevarul este ca, atunci cand dedici un minut sau doua in plus in fiecare dimineata pentru a netezi fetele de perna, recompensa este mult mai mare decat efortul depus. Iar in randrile de mai jos vom incerca sa aflam si de ce.

In primul rand, facutul patului te ajuta sa-ti pastrazi lenjeria curata. Facutul patului va poate feri de praful inhalat in timpul somului. Doar prin simpla acoperire cu un cearceaf bine intins sau cu o cuvertura sau plapuma deasupra, veti minimiza suprafata pe care praful se poate depune.

Facutul patului poate ajuta, de asemenea, la pastrarea urmelor facute de animalele de companie la un nivel minim. Tineti cont ca pisicile sau cateii au gheare, lasa par, iar prin acoperirea patului, acestea vor avea un acces cat mai limitat la locul in care dumneavoastra vreti sa va odihniti, fara grija ca veti inhala cine stie ce microbi sau acarieni.

Incepeti ziua cu dreptul.

Nu te simti mai bine atunci cand bifezi ceva de pe lista ta cu probleme de rezolvat, imediat ce te trezesti? Factul patului in doi timpi si trei miscari te poate ajuta sa ajungi zilnic la un sentiment de implinire.si asta chiar inainte de a te spala pe dinti.

S-ar putea ajuta sa adopti obiceiuri mai bune in viata de zi cu zi.

Curatarea lenjeriei de pat in fiecare dimineata poate fi un obicei care sa genereze o reactie in lant, acel eveniment care poate provoca un efect de domino in alegerile facute in mod inteligent si in practici pozitive pe tot parcursul zilei.

Potrivit specialistilor, simplul facut al patului in fiecare dimineata este corelat cu o productivitate mai buna, un sentiment mai mare de bunastare si abilitati puternice la atragerea banilor. Nu e chiar ca obiceiul de a lua masa in familie, dar se pare ca persoanele ordonate sunt tentate mai put sa cheltuie bani inutil.

Iar acest comportament poate genera niste reactii in lant in obiceiurile tale de zi cu zi, cu efece pe care nici nu le-ai banuit vreodata.

Lenjeria de pat se mentine intr-o forma mai buna, mai mult timp

Cercetatorii in materie de curatenie si servicii de menaj recomanda facutul patului in fiecare dimineata, pentru ca ajuta la minimizarea ridurilor cearceafurilor si pastrarea pernelor cat mai pufoase. In plus, acestea vor arata bine mai mult tmp, fara a fi necesar sa le schimbati.

Leave a Reply