Motive pentru care merita sa alegi un duplex

In ultimii ani, sufocati parca de aglomeratia urbana, incepem sa visam tot mai mult la liniste si la zone mai extinse de locuit. Nu ne plac apartamentele inghesuite, asadar ideea de mutare la casa este una ideala. Cu toate acestea este si costisitoare, asadar o alegere de mijloc pare sa fie cea a unui duplex.

Case la indigo cum ar spune unii, un duplex este casa la dublu, divizata totusi cu alee proprie, cu intrare separata, avand la comun un perete vertical cel mai adesea. Adica sunt lipite. Nu numai casele pot fi in sistem duplex, ci si apartamentele, caz in care principiul este la fel, insa diferenta este cea de spatiu, comparativ cu o casa.

Ca si avantaje, fie ca vorbim de apartament duplex Brasov sau in orice oras al tarii, fie ca vorbim de case in sistem duplex, exista o sumedenie de motive pentru care ar alege cineva o astfel de locuinta. Iata si despre ce este vorba:

  • Mai mult spatiu

Chiar daca nu detii intreg spatiul, ai parte totusi de mai multi metri patrati. Ba chiar se considera a fi si o metoda economica. Practic, iti permiti sa locuiesti relaxat intr-un spatiu  mai generos, fara corvoada sumelor exorbitant de mari de platit pentru proprietate.

  • Compartimentari originale

Dupa noile proiecte si tendinte in materie de constructii, compartimentarea este una mai avantajoasa si mai interesanta. Indiferent cate camere va avea spatiul de locuit, se poate observa o schimbare majora in compartimentare, cel putin fata de constructiile din anii de comunism, spre exemplu.

Se tine cont de spatii extinse, de bucatarii open space, de maniera moderna prin care sa existe delimitari necesare si un confort sporit. Dar si sa arate totul bine.

  • Liniste si intimitate

Se spune ca un duplex este bine sa il imparti cu cei din familie, intrucat ii ai aproape, la propriu, si totusi ai parte si de intimitatea necesara. Nu este exclus nici sa ai chiriasi alaturi si pe care sa ii poti monitoriza mai usor. In fine, cert este ca ai parte de intimitate si de liniste – asta pentru ca acest tip de constructii sunt mai degraba specifice noilor cartiere rezidentiale, zone in care ai mai multa siguranta si liniste.

  • Facilitati si dotari

Si din acest punct de vedere se poate considera un duplex o idee de confort pe placul tau, iar partea de costuri fiind echilibrata. Spatiile de locuit de acest gen includ automat si aer conditionat sau sisteme moderne de incalzire, ceea ce reprezinta de asemenea un plus. Pentru ca nu iti mai faci griji de dotari conform traiului modern.

La toata aceasta lista se poate adauga si locul de parcare asigurat in astfel de cartiere rezidentiale, cu un grad de securitate sporit. Constructia in sine tine cont si de materiale calitative si de finisaje, astfel  am putea spune ca omul modern imbratiseaza ideea de duplex cu mult mai bine ca oricand. Pentru ca merita, preturile fiind echilibrate, atat la achizitie, cat si pe termen lung privind intretinerea.

Leave a Reply