Lotiune pentru dezinfectia igienica a mainilor prin spalare

different cheese products1Cu totii stim cat de importanta este curatenia mainilor pentru sanatatea noastra.

Acest lucru il invatam din scoala, insa el devine cu atat mai important atunci cand mergem in colectivitati mari sau in spatii cu risc mare de imbolnavire, unde contactul cu alte persoane ne expune la tot felul de riscuri.

Sunt insa medii diverse, unde igiena exemplara a mainilor este mai mult decat obligatorie. Asfel, dincolo de laboratoare si spatii de cercetare, in care avem nevoie de medii atent controlate, igiena corporala si a mainilor, in special, este esentiala in cabinete medicale, spitale si clinici.

Astfel, dincolo de curatarea zilnica a instrumentarului medical, a podelelor si a celorlalte spatii de contact, sunt situatii in care este obligatorie purtarea de manusi. Iar acestea nu pot fi trase peste mainile murdare, fiind recomandate solutii si lotiuni profesionale pentru igiena. Acest gen de solutii sunt astazi comercializate de companii specializate si au rolul de a elimina orice riscuri, fiind eficiente impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusurilor. Mai mult, acestea nu contin coloranti sau arome suplimentare, fiind delicate cu pielea, asigurand o protectie a acesteia prin formule inovatoare, testate de specialisti.

Multi nu fac diferenta intre simpla spalare cu apa si sapun si dezinfectia mainilor. Trebuie spus insa ca intre acestea este o diferenta uriasa. In primul rand, spre deosebire de sapunul lichid, solutiile pentru dezinfectia mainilor nu necesita intotdeauna folosirea de apa, fiind utilizate ca atare. Acestea asigura o putere excelenta de curatare, inclusiv in cazul murdariei persistente. Totodata, au o consistenta si o vascozitate aparte, datorita carora, in momentul utilizarii, nu se scurg pe maini. Nu in ultimul rand, solutiile dezinfectante pot fi utilizate si la dezinfectia manusilor chirurgicale.

O mare atentie in igienizarea mainilor cu aceste solutii trebuie acordata unghiilor si spatilor dintre degete, locuri in care se aduna mizeria persistenta si virusii. Din acest motiv, exista si recomandarea ca personalul medical sau de ingrijire a persoanelor aflate in convalescenta sa nu poarte unghii artificiale, iar unghiile naturale sa fie permanent taiate scurt si ingrijite. In cazurile, in care in anumite spatii, exista suspiciunea existentei unor virusuri sau bacili cu raspandire rapida, igienizarea este recomandata sa fie facuta si de mai multe ori pe zi.

Leave a Reply