Dificultatea alegerii cuvintelor cheie pentru o campanie SEO

Alegerea inteleapta a cuvintelor cheie corecte pe care le veti optimiza este primul pas crucial pentru o campanie SEO de succes. Daca esuezi in acest prim pas, drumul din fata este foarte greu si probabil ca vei pierde doar banii si timpul tau (sau clientul tau). Pentru optimizare seo in Moldova, intra pe DanBradu.com.

Exista multe modalitati de a determina ce cuvinte cheie sa optimizati si, de obicei, lista finala a acestora se face dupa o analiza atenta a ceea ce cauta populatia online, a cuvintelor cheie alese de concurentii dvs. si mai ales a cuvintelor cheie pe care le folositi sa descrieti site-ul/afacerea dvs. cel mai bine.

Toate acestea sunt minunate si, cu siguranta, aceasta este calea de urmat, dar daca doriti sa va mariti sansele de succes, cercetarile suplimentare nu sunt niciodata prea multe, mai ales cand rezultatele obtinute va vor ridica deasupra competitiei, in mediul online.

Ce cuvinte cheie sa folosesc? Fa un research si alcatuieste o lista!

Dupa ce ati facut o lista lunga si detaliata a tuturor cuvintelor cheie lucrative cautate de zeci de mii de persoane pe zi, nu va grabiti inca. Este minunat ca ati ales cuvinte cheie populare, dar ar fi chiar mai bine daca ati ales cuvintele cheie pentru care pozitionarea de top este realizabila cu un efort rezonabil.

Daca aveti multi concurenti pentru cuvintele cheie pe care le-ati ales, sansele sunt, indiferent de efortul pe care il incercati, ca nu veti putea sa ii depasiti pe acestia  si sa plasati site-ul printre primele zece rezultate.

Si, dupa cum stie fiecare specialist SEO, daca nu puteti fi pe prima pagina (sau pe al doilea si cel mai rau in cel de-al treilea) din rezultatele cautarii organice, ar fi mai bine sa va ganditi din nou daca potentialul castig de la optimizarea acelor cuvinte particulare, merita efortul.

Este adevarat ca uneori chiar si site-urile care sunt dupa primele 50 de rezultate obtin trafic decent de la motoarele de cautare, dar este sigur ca nu puteti conta pe asta. Si chiar daca reusiti sa ajungeti la varf, aveti vreo idee despre ce va fi necesar pentru a pastra rezultatele bune?

Webmasterii se simt descurajati ca toate cuvintele cheie lucrative sunt deja ocupate, dar este prea devreme pentru a renunta. Cuvintele cheie de cautare cu volum mic pot fi la fel de profitabile ca si cele cu volum mare si principalul lor avantaj este ca veti avea mai putina concurenta.

Expertii SEO de la Blackwood Productions confirma ca este posibil, cu mai putin efort si in limitele bugetului, sa obtineti rezultate mult mai bune cu cuvinte cheie de cautare cu volum redus, decat daca v-ati orientat catre cele de cautare cu volum mare.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa faceti o estimare cu privire la cat de dificil ar fi sa va clasati bine pentru un anumit cuvant cheie. Cea mai buna modalitate de a estima cat de dificil ar fi sa fiti bine pozitionat pentru un anumit cuvant cheie, este utilizarea instrumentelor corespunzatoare.

Daca cautati pe Web, veti vedea mai multe instrumente de analiza a cuvintelor cheie. Alegeti cateva dintre ele, de exemplu, Instrumentul de la Seochat, Instrumentul lui Cached si Instrumentul de rezolvare a dificultatilor pentru cuvinte cheie din Seomoz.

Ideea din spatele alegerii mai multor instrumente nu este ca aveti atat de mult timp liber, incat trebuie sa gasiti o modalitate de a face ceva, pentru a nu va plictisi. Nu.

Daca alegeti doar un singur instrument, veti termina cercetarea mai repede, dar avand in vedere diferitele rezultate pe care le ofera fiecare instrument, trebuie sa verificati mai intai toate sursele inainte de a incepe optimizarea.

Instrumentul lui Seomoz este mai complicat si daca vrei sa il folosesti, trebuie sa faci mai multe inregistrari, dar merita efortul (si rabdarea – in timp ce astepti ca rezultatele sa fie calculate).

Puteti, de asemenea, doriti sa verificati mai multe cuvinte cheie sau expresii de cuvinte cheie. Veti fi surprinsi sa vedeti cat de diferita este dificultatea estimata pentru cuvinte cheie similare!

De exemplu, daca optimizati un site financiar, care se ocupa in principal de credite si imprumuturi, iar unele dintre cuvintele dvs. cheie sunt finante, bani, credite, imprumuturi si ipoteci, executati un check cu Instrumentul de dificultate a cuvintelor cheie al Seochatului, care produce rezultate ca acestea (procentele sunt rotunjite, dar cam asta e ideea): finantare – 89%, bani – 76% credit – 74% imprumut – 66% ipotecare – 65%.

Leave a Reply