Dati-mi si mie un ban! Amin!

cersetor-mainAcum, ca tot sunt fascinat de lumea subterana, nu pot sa nu dau peste cersetorii din metrouri de cateva ori pe zi. Ma mir cum de n-au plecat toti pe meleaguri straine; inca putin si o sa fure unii de la altii ca nu mai au de unde.

Sa revenim: cata minte poti sa nu ai incat sa te duci in “gasca” la cersit, in vagoane diferite si dupa ce spui ca ti-au murit toate mamele si ca sunteti n’spe frati care locuiti pe strazi incepi si injuri pe cei care nu dau bani sau fluturi “colegului” teancul de hartii de 10 mii. Sa te puna dracu sa ai mancare la tine ca se uita in ochii tai pana borasti in punga si i-o arunci in fata.

Problema principala, care ma macina pe mine cel mai mult este atunci cand tot familionu se balangane in jurul barii si rage o rugaciune de mama focului. Adica, stai sa vad daca inteleg, ca sunt mai multe ipostaze: eu trebuie sa iti dau bani pentru ca mi-ai spus o rugaciune pe care (din pacate) o stiam?! sau…nu o stiam si multumita tie am revenit pe calea cea buna slavindu-L pe al’ de sus?

O alta situatie e atunci cand apare expresia “Dati-mi si mie x y z sa v’ajute Dumnezeu!”. Adica cum?! Te rogi la altu ca sa iti dau eu bani? pai cum vine asta? Roaga-te direct sa iti ploua cu bani…ai avea mai multe sanse asa decat sa primesti de la unul ca mine. Si daca vreodata se intampla sa dau cuiva bani, sau imi cade o moneda langa tine, cersind, si mi-e prea lene sa ma aplec sa o iau considerand ca ti i-am dat tie, de ce ai vrea sa-I multumesti Lui? Scenariu: tu te-ai rugat sa iti dau bani, I-ai multumit?!! Wtf, his mighty wrath came upon me and i crapped in thy pants??

Macar odata as vrea sa aud pe un cersetor vorbind 666, “Satana vrea o bere, da banu’!” sau “Me want bitch!” ca de nu ma imprumut si ii dau macar de-o vodca.

Leave a Reply