Da, exista mai multe tipuri de web hosting!

In mediul virtual, prima impresie este foarte importanta. Ai la dispozitie doar cateva secunde pentru a convinge un posibil client sa ramana pe pagina ta si, mai ales, sa te aleaga dintr-o multitudine de firme care ii promit acelasi produs sau serviciu.

Batalia online este acerba, iar pentru a castiga clienti noi trebuie sa fii foarte bine pregatit, cu o prezentare ca la carte si un site impecabil. Neglijenta se plateste in acest domeniu, iar pentru a nu fi trecut cu vederea la cautarile din mediul online, probabil ca stii deja ca, pentru un website de calitate, care sa inspire incredere, ai nevoie de servicii profesioniste de web hosting.

Dar cum stii ce anume sa alegi? Pentru ca, la fel ca in orice domeniu de activitate, exista numeroase pachete create pentru a raspunde anumitor nevoi, fiecare afacere avand un specific propriu. In functie de marimea si complexitatea site-ului, a periodicitatii backup-ului sau a tipului de interactiune cu clientii dorit, daca alegi optiunea de comert electronic sau nu, etc, operatorii din domeniu iti pot oferi pachete personalizate de servicii.

Asadar, exista cateva principale categorii de gazduire pentru site-uri pe care ar trebui sa le cunosti daca vrei sa iei o decizie in cunostinta de cauza:
– Gazduirea web VPS (Virtual Private Server): presupune achizitionarea unei intregi partitii din cadrul unui server, care sa nu fie impartita cu nici un alt domeniu, astfel incat beneficiezi practice de un server propriu, care poate fi personalizat dupa bunul plac;
– Gazduirea Web Dedicata este potrivita pentru companiile care au nevoie de cantitati mari de trafic, viteza si eficienta; in acest caz, clientul inchiriaza un server intreg si detine controlul total asupra administrarii acestuia;
– Gazduirea Web Shared este o optiune mai economica, preferata de foarte multe firme, ce presupune impartirea benzii IP cu mai multi alti utilizatori; este o optiune adecvata pentru cei care nu au nevoie de foarte multe resurse, astfel incat sa poata utiliza la comun cu alte site-uri un singur server;
– Gazduirea Web Reseller ofera posibilitatea clientului de a vinde mai departe resursele sistemului achizitionat si este aplicabila de cele mai multe ori operatorilor precum cei care ofera servicii de web design si doresc sa vina in intampinarea clientilor cu o completare a acestora. Resursele ce pot fi astfel transferate sunt procesor, memorie ram, spatiu pe hard disk samd.

Bineinteles ca, in functiile de nevoile firmei tale, poti solicita personalizarea unora dintre aceste categorii de web hosting, astfel incat site-ul tau sa te reprezinte in totalitate. Operatorii din acest domeniu cauta in permanenta solutii pentru ca tu, clientul, sa fii multumit de serviciile primite, la fel cum si tu cauti sa faci cu potentialii tai client.

De asemenea, pachetele de servicii alese pot fi upgradate pe masura ce afacerea ta se dezvolta pentru ca si sediul tau virtual sa tina pasul cu cel fizic. Important este sa constientizezi ce doresti sa oferi clientilor tai in mediul online si ce asteptari ai, la randul tau, de la cei care te gazduiesc in spatial virtual, pentru ca apoi sa poti decide exact ce tip de hosting iti este necesar.

Leave a Reply