Cum Faceti Bani Online ca Designeri?

Nu e greu de realizat ca majoritatea persoanelor care isi castiga existenta din design, fie ca este vorba de design pentru web, print sau orice alt tip de design, lucreaza in special ca freelanceri, fiind in permanenta in cautare de noi proiecte si clienti. Insa sunt perioade in care pur si simplu nimeni nimeni nu va mai contacteaza sau nu mai gasiti clienti potentiali. O optiune este sa cautati proiecte online si exista site-uri care se adreseaza strict voua ca design artist. Aici puteti gasi tot felul de job-uri, in mare parte de scurta durata, in care trebuie sa concurati cu alti artisti din toata lumea pentru a castiga un proiect. Partea extraordinara este ca nu va costa nimic sa participati la aceste concursuri, iar daca veti castiga si vi se acorda realizarea unuia dintre proiecte, puteti castiga multi mai mult decat daca ati lucra cu clienti particulari din tara. In continuare gasiti cateva exemple de site-uri care ofera posibilitatea sa faceti bani online ca designeri. Majoritatea au o multime de categorii si cu siguranta veti gasi cateva care se potrivesc aptitudinilor voastre.
Freelancer.com

Este cu siguranta cel mai cunoscut site pentru astfel de job-uri online, evoluand astazi intr-unul dintre cele mai cunoscute site-uri de pe internet, cu milioane de vizitatori si mii de freelanceri ce cauta proiecte in fiecare zi. Marele avantaj este ca aici gasiti cele mai multe proiecte si puteti concura pentru orice categorie doriti. Exista sute de categorii diferite, de la web design, print design, logo design, arhitectura si multe altele. Nu strica sa aruncati o privire de ansamblu asupra acestui site si sa incercati sa participati la cateva proiecte. Un dezavantaj este faptul ca exista sute de alti freelanceri si designeri care vor concura pentru aceleasi proiecte, insa daca sunteti foarte buni in ceea ce faceti si aveti rabdare sa va claditi o reputatie pe acest site, puteti castiga mii de dolari prin proiecte online.

Freelance Jobs
oDESK

Este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de job-uri online pentru freelanceri, avand si o sectiunea foarte puternica de design. Cienti din intreaga lumea cauta cele mai bune talente online pentru a-si crea continut de cea mai buna calitate. Pentru inceput, trebuie sa va creati un profil care sa impresioneze lumea, iar un portofoliu profesionist cu cele mai bune creatii ale voastre va pot creste foarte mult sansele de a fi angajat. oDesk este la baza oarecum asemanator cu Freelancer, insa daca stati mai mult pe site, cu siguranta veti descoperi mai multe diferente in modul in care gasiti proiecte si sunteti platiti pentru munca prestata.

Elance.com

Un alt site extrem de popular pe internet este Elance. Puteti gasi sute de job-uri pentru designeri si altele noi sunt adaugate practic in fiecare ora. Inainte de a aplica pentru primul proiect, aveti grija sa va construiti un profil bine pus la punct, inclusiv un portofoliu cu cele mai ilustrative proiecte ale voastre. Exista si job-uri pe termen mai lung, care va pot asigura venituri constante si daca veti castiga proiecte bine platite, puteti cu usurinta sa va castigati existenta din job-uri online pentru designeri. Aceste site-uri nu sunt foarte diferite intre ele, insa daca va petreceti ceva timp pe ele, va puteti alege favoritul, sau, de ce nu, participati pe toate pentru sanse mai mari de a castiga proiecte avantajoase.

Leave a Reply