Cinci pasi simpli catre o casa noua

casa

Construirea unei case noi incepe cu mult inainte ca temelia sa fie turnata. Iar pentru a evita greselile costisitoare din timpul procesului de constructie, incepe cu acesti cinci pasi importanti. Pe masura ce treceti de la casa din vis la casa reala prin aceste vanzari de apartamente din iasi, asigurati-va ca puneti intrebarile potrivite si inregistrati progresul dorit.

1. Planuieste cu atentie bugetul

Incepeti inca de acum sa va ganditi la cat de mult va puteti permite sa cheltuiti si cat de mult construirea noii tale case te va costa de fapt. Sunt sanse sa aveti nevoie de un imprumut de constructie sau un credit ipotecar. Niciodata nu e prea devreme pentru a afla la ce dimensiune de imprumut va calificati. De asemenea, cunoscand costurile aproximative va va ajuta sa modificati planurile de constructie pentru a satisface bugetul.

2. Alegerea terenului

Fie ca sunteti in drum spre construirea unei case intr-o zona dezvoltata, centrala, unde circula tramvaiele, sau spre una cu vedere la ocean, va trebui aproape intotdeauna sa alegi terenul inainte de a selecta planurile de etaj sau alte detalii. Tu, alaturi de ceilalti profesionisti angajati, va trebui sa cercetati factori cum ar fi starea solului, drenajul, zonarea si codurile de constructie din regiune.

3. Pozitionarea echipei

Daca nu esti un constructor in sine, vei avea nevoie de o echipa de experti pentru a proiecta si construi casa. Actorii cheie vor include un constructor, un excavator, un inspector si un designer de origine sau un arhitect. Multi proprietari incep prin selectarea constructorului sau a contractantului. Profesionistul selecteaza apoi ceilalti membri ai echipei. Cu toate acestea, s-ar putea, de asemenea, opta pentru angajarea unui arhitect sau a unui designer din prima.

4. Alegerea unui plan

Multe case noi sunt construite folosind planuri de stoc dintr-un catalog. Constructorul sau un designer de origine poate face modificari minore in marimea camerelor, stilul ferestrelor sau alte detalii. O casa proiectata personalizat, pe de alta parte, este creata special pentru familia care va locui acolo. In cele mai multe cazuri, casele concepute personalizat au nevoie de serviciile unui arhitect autorizat. Fie ca optati pentru una din stoc sau un design personalizat, intelept ar fi sa alegeti un plan care va satisface nevoile dumneavoastra pentru multi ani de acum incolo.

5. Negocierea unui contract

Asigurati-va ca obtineti un contract scris care a fost semnat si datat atat de constructor sau contractant, cat si de arhitectul sau proiectantul angajat. Un contract de constructii noi de case va descrie proiectul in detaliu si va include o lista a tuturor partilor din casa. Amintiti-va sa faceti modificarile aferente contractului daca echipa face orice modificari ulterioare in proiect.

Leave a Reply