Cele mai importante elemente in web design

Specialistii in web design din Timisoara sunt de parere ca un site bun nu este neaparat un site in care s-au investit sume colosale de bani. Practic, site-ul trebuie sa va aduca bani, nu sa vi-i cheltuiasca.

Cu toate acestea, pentru a avea o pagina web impecabila, este esential sa aveti in vedere anumite elemente, care sa va ghideze spre un business de succes. De aceea, in articolul de astazi va vom prezenta cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand vorbim despre web design.

Spatiul

Desi poate parea incantator sa inserati numeroase efecte si animatii, este foarte important sa mentineti o limita si la acest capitol. Astfel, nu uitati sa lasati putin spatiu intre toate aceste efecte pe care dumneavoastra doriti sa le inserati.

De obicei, toate animatiile si culorile foarte intense au tendinta de a obosi foarte mult ochii, iar noi nu ne dorim absolut deloc sa afectam starea de sanatate a unui utilizator.

De asemenea, inserate in exces, aceste animatii devin foarte sufocante, iar viteza de incarcare poate deveni foarte mica, fapt ce va afecta enorm optimizarea site-ului.

Navigarea

La acest capitol, specialistii in web design din Timisoara va sugereaza sa aveti un meniu cat mai structurat, in care sa fie inserate toate elementele din cadrul site-ului. In cazul in care detineti un magazin online, va recomandam sa inserati si sub-categorii, pentru ca publicul sa se poata organiza mult mai simplu si mai usor.

De asemenea, nu uitati ca meniul sa fie la vedere, dar si usor de inteles si descoperit, fara termeni mult prea dificili. In plus, daca doriti, puteti insera si mult cunoscuta rubrica de cautare, in care utilizatorul sa introduca doar un cuvant-cheie care sa il redirectioneze catre produsele sau serviciile cautate.

Arhitectura

Nici arhitectura site-ului nu este un subiect de ratat. Nu uitati ca aceasta este elementul reprezentativ al site-ului, utilizatorul luand contact cu site-ul dumneavoastra prin intermediul sau. Deci, optati pentru o schita usor de inteles, nu foarte sufocanta, insa originala. De asemenea, puteti insera si cateva elemente care sa va caracterizeze afacerea.

Va asiguram ca site-ul va arata mult mai jovial si distractiv. Mai mult decat atat, nu uitati ca intreaga arhitectura sa isi pastreze aspectul si pe alte device-uri, cum ar fi telefoanele mobile sau tabletele, unde ecranul nu este la fel de generos ca in cazul calculatoarelor sau al laptop-urilor.

Scrisul

In final, nu uitati sa acordati o atentie deosebita si scrisului, acesta fiind elementul de legatura dintre dumneavoastra si publicul-tinta. Nu uitati sa utilizati fonturi vizibile si lizibile, usor de lecturat, dar si o dimensiune corespunzatoare.

Incercati ca intreg continutul sa fie usor de parcurs, iar pentru acest pas, va recomandam sa alegeti fonturile clare, precum Arial sau Times New Roman, chiar daca pot parea usor demodate si lipsite de originalitate.

Pentru titluri sau subtitluri, puteti fi mai creativ, inserand cuvinte mai originale, scrise eventual cu Script, insa depinde foarte mult si categoria de site din care faceti parte.

Leave a Reply