Ce este necesar sa stim despre compresoarele de aer?

In ceea ce priveste compresoarele de aer este extrem de important sa precizam faptul ca acestea nu sunt tocmai una dintre cele mai recente inventii ale omenirii; ele fiind utilizate mai bine de un secol, in diferite scopuri.

Exista diferite tipuri de compresoare, insa indiferent de tehnologia utilizata, toate au acelasi principiu de functionare si anume cresterea presiunii de gaz si scaderea progresiva a volumului.

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un compresor, trebuie sa stii ca acestea sunt de trei feluri, asa ca haide sa vedem despre ce este vorba.

Compresoare casnice

Compresoarele casnice sau compresoarele de consum dupa cum mai sunt acestea cunoscute, sunt utilizate pentru umflarea rotilor la masina, pentru umflarea produselor gonflabile sau pentru utilizarea unor scule care necesita o alimentare moderata de aer. Aici putem da drept exemple capsatoarele sau pistoalele.

Un compresor casnic este ideal chiar si atunci cand iti doresti sa vopsesti in locuri in care este nevoie de o precizie foarte mare. Poti utiliza compresorul casnic pentru vopsirea cadrului de la bicicleta de exemplu, sau pentru vopsirea unor componente ale masinii.

Compresoare profesionale

Acestea sunt compresoarele care ne ofera o mai mare putere si care au capacitatea de a genera o presiune mai mare a aerului, ele pot fi modele cu postol si cu doua trepte, sau compresoare cu surub rotativ; si trebuie mentionat faptul ca fiecare dintre acestea sunt mai performante decat compresoarele casnice amintite anterior.

Astfel de compresoare cu siguranta sunt utilizate in cadrul vulcanizarilor pentru ca este necesar sa se poata umfla cat mai repede rotile masinilor. Chiar si service-urile auto si atelierele de tinichigerie folosesc asemenea compresoare profesionale. De un asemenea compresor este nevoie si pentru a putea utiliza un pistol de aer pentru a curata masinile.

Compresoare industriale

Deja aici discutam despre compresoarele care se folosesc in fabrici de productie, sau care au rol de alimentare fiabila pentru platforme petroliere. Acest tip de compresoare sunt special create pentru a asigura un flux constant de aer comprimat pentru un timp indelungat, si au in componenta lor diferite piese de calitate superioara. Utilizarea unor asemenea compresoare creste performantele si eficienta.

Acum ca stii si care sunt tipurile de compresoare, mai trebuie sa stii ca atunci cand te afli in cautarea unui asemenea echipament este necesar sa fii acord la debitul si la presiunea acestuia. Presiunea se masoara in bari, iar debitul se refera la aerul comprimat generat de catre compresor intr-o anumita perioada de timp.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti in legatura cu compresoarele, asa ca atunci cand iti doresti unul, intra si vezi preturi pentru compresoare de aer pe Vexio, iar in functie de necesitati, in functie de preferinte si in functie de buget, iti vei putea alege un compresor.

In cazul in care locuiesti la casa si ai un garaj sau o anexa a locuintei care sa iti permita depozitarea acestuia, ar fi pacat sa nu iti cumperi un compresor.

Leave a Reply