Cat ar trebui sa tina o baterie de laptop? – prima parte

baterie_originalaNu riscati sa va pierdeti datele proiectului din cauza unei baterii care e pe moarte.

Este evident … laptopul este pentru dumneavoastra o masinarie de nepretuit pentru ca va permite sa lucrati de oriunde va aflati. Cu toate acestea, bateria sau acumulatorul este un element care se depreciaza.

Probabil ati observat ca in general bateria este considerata consumabil si ea nu beneficiaza de garantia asa cum beneficiaza intreg laptopul.

 

Puteti cumpara un laptop cu garantie 1 an (la second hand) sau 2-3 ani (nou) dar cu garantia bateriei de mai putine luni (in general 6 luni).

 

Ideea este ca in cele din urma va trebui sa o inlocuiti, pentru ca pe masura ce trece timpul ea se va consuma. Poate va intrebati cat o sa va tina o baterie sau cat ar trebui sa va tina. Acest lucru depinde de o serie de factori, cum ar fi de modul in care folositi laptopul, de cat de des il folositi pe baterie etc.

Durata de viata medie a unei baterii

Nu este o durata batuta in cuie. In cazul in care producatorul spune clar care este durata de viata a unei baterii, lucrul acesta nu este demn de luat in considerare. Sunt mai multe elemente care influenteaza timpul rezistentei bateriei in timp: tipul laptopului, bateria, cat de mult este folosit, obiceiurile legate de pornirea, oprirea laptopului, alimentarea baterie etc. Conform producatorului Dell o baterie isi va reduce in mod considerabil durata de autonomonie dupa 18 – 24 de luni. Alti specialisti sunt ceva mai optimisti si estimeaza un interval de 2 pana la 4 ani (aproximativ 1000 de cicluri de incarcare).

Folosirea bateriei

Trebuie sa stiti ca exista cateva elemente care pot determina o durata mai mare de viata a unei baterii. Adevarul este ca foarte multe persoane sunt interesate de acest lucru si cauta solutii pentru a creste durata de viata a bateriei laptopului pe care il au. Asta pentru ca bateria reprezinta o componenta cheie cand ne referim la portabilitatea unui laptop si nu in ultimul rand pentru ca preturile pentru baterii noi nu sunt mici pe cat am tinde sa credem la prima vedere. Pentru cele mai mici tarife la baterii de laptop si montaj inclus accesati cu incredere www.onlaptop.ro.

Doriti sa aflati mai multe detalii legate de modul in care puteti creste durata de viata a unei baterii? Va rugam sa accesati www.onlaptop.ro si pe blogul nostru veti descoperi o serie de informatii utile.

Leave a Reply