Apartamentul dintr-un ansamblu rezidential – o solutie convenabila de locuinta

In ultimii ani s-a construit ca niciodata in tara noastra – complexuri comerciale, mall-uri, dar mai ales ansambluri residentiale si case. Este de inteles de ce aceasta amploare – ne dezvoltam continuu, iar faptul ca evoluam nu este decat imbucurator. In orasele cele mai evoluate din tara indeosebi cererea pentru apartamente este una destul de crescuta. Romanii au preferat dintotdeauna sa detina un spatiu propriu, decat sa traiasca in chirii.

Decizia de a cumpara un apartament este in randul normalului, cu toate ca sunt atat de multe alegeri de facut in aceasta privinta. Piata imobiliara este extrem de competitiva. Fiecare vine cu oferte care mai de care mai atragatoare de apartamente. Unele dintre acestea sunt chiar ceea ce pretind a fi, altele ascund nenumarate nereguli.

In nici un caz achizitionarea nu trebuie facuta in pripa. Fiecare etapa ce alcatuieste procesul de cumparare trebuie tratata cu seriozitate, dar mai ales cu responsabilitate. In urma diverselor studii realizate cu privire la preferinte in materie de locuinte, varianta apartamentului dintr-un ansamblu rezidential pare cea mai avantajoasa la ora actuala.

Ce avantaje ofera un apartament, parte a unui ansamblu rezidential?

Inainte de toate, conditiile de siguranta oferite sunt cu mult mai atragatoare. Spre exemplu, ansamblurile rezidentiale parte a proiectului Avantgarden3, dezvoltat sub umbrela Maurer Imobiliare, garanteaza calitatea constructiei si totodata stabilitatea terenurilor.

De ce ar fi aceasta din urma necesara? Posibilitatea declansarii unor cutremure poate fi extrem de crescuta in anumite locatii. De aceea, realizarea unor analize care sa elimine acest risc este de preferat. In general proiectele ce vizeaza apartamente noi in acest regim au in vedere acest pas. Nu mai poti spune acelasi lucru despre apartamentele construite in perioada comunista insa.

Un alt avantaj poate fi reprezentat de calitatea vietii din cartierul respectiv. Modul in care sunt amenajate spatiile verzi, existenta unui spatiu de joaca pentru copii, curatenia, parcarile – toate sunt aspecte ce aduc o mare contributie in aceasta privinta.

Mentionam anterior de calitatea constructiei. Prin asta am vrut sa pun accent pe faptul ca proiectele prevad anumite standarde la care trebuie sa raspunda. Constructorii sunt in general persoane cu experienta in domeniu, capabile sa realizeze lucrari impecabile.

Fiecare detaliu conteaza in ceea ce priveste partea de confort. Astfel, este de datoria celor care vand sa se asigure ca totul se prezinta ca la carte. Desigur, si tu in calitate de cumparator trebuie sa mai verifici odata inainte de a cumpara aspecte precum  instalatiile sanitare si electrice, etanseizarea sistemelor de inchidere – deschidere si alte astfel de detalii.

In mod normal un apartament ce apartine de un ansamblu rezidential ar trebui sa fie dotat cu o izolatie pe masura. Chiar daca in teorie asa se prezinta imobilul, este bine sa fie reverificat acest detaliu. Spun asta pentru ca ulterior costurile de intretinere ar putea fi destul de piperate.

E mai convenabil sa optezi pentru un apartament in acest regim, asa cum sunt de altfel si cele din oferta proiectului Avantgarden3, despre care am mentionat si anterior, si pentru preturile mai avantajoase. Ai posibilitatea sa achiti si in rate, ceea ce este mai multe decat accesibil. Stii prea bine acum ca ai cercetat putin piata imobiliarelor, cat de mari sunt preturile ce se practica.

Asadar, pune in balanta variantele pe care le ai, analizeaza inca o data avantajele oferite de apartamentele ce apartin de ansambluri rezidentiale si ia o decizie inspirata in aceasta privinta.

Leave a Reply