Role industriale perfecte pentru suporturi

Indiferent de modul in care vrei sa utilizezi rolele industriale in momentul in care trebuie sa le alegi este nevoie de o atentie aparte deoarece acestea iti pot ingreuna sau usura ulterior activitatea.

Sunt role care par a fi perfecte insa sub nicio forma nu se potrivesc pe suportul tau in momentul in care incerci sa-l rulezi, si nu spun ca nu se potrivesc datorita marimii sau a culorii ci datorita faptului ca rola respectiva nu este destinata suprafetei pe care vrei tu sa o utilizezi.

Astazi observi in marile hipermarketuri sau in diverse depozite dulapuri pe role sau lazi de depozitare pe role cauciuc, acest fapt este regasit in centrele comerciale pentru ca marii retaileri au observat utilitatea lor.

Unde pot fi folosite rolele industriale?

Sunt mai multe locuri unde acestea pot fi folosite insa cu siguranta le vezi in cel putin trei locuri.

1. La portile rulante – aici vei observa role de diverse dimensiuni si construite din materiale cat mai diferite;

2. La lazile de depozitare sau transportare – obiectele greu de manipulat sunt adesea mult mai usor de transportat datorita acestor role care sunt adesea montate la picioarele lazilor ori a spatiilor de depozitare;

3. La peretii rulanti – acestia sunt adesea observati in halele industriale sau in adaposturile de avioane/elicoptere ori la centrele mari de mecanica unde pentru servisare ajung atat tiruri cat si combine dar si tractoare.

Indiferent de modul in care aceste role sunt utilizate ele pot fi de mai multe feluri:

– role silentioase: acele sisteme care ruleaza adesea pe cauciuc ori silicon si nu scot niciun sunet. Ai putea crede ca silentioase sunt doar acele role mici insa te inseli, fara zgomot pot fi si acele role care sunt destinate transportului complex si au o dimensiune rar intalnita.

– role termorezistente: indiferent de cate grade sunt afara, fie ca este frig de ingheata pietrele sau fie ca este atat de cald de se topeste asfaltul sub anvelopa, aceste role sunt rezistente iar transportul cu ele este desfasurat la fel ca in orice alt moment;

– role cu blocare centrala: sunt acele dispozitive care detin sisteme unice de franare si care pot fi actionate atat cu piciorul cat si cu mana. Cel mai nou sistem inventat este acela care iti asigura franarea cu ajutorul telecomandei;

– role din otel inoxidabil: aceste dispozitive sunt printre cele mai complexe dar si printre cele mai solicitate, asta deoarece sunt printre cele mai utile, indiferent de suprafata sau zona in care sunt depozitate, rolele isi pastreaza intotdeauna aceeasi forma.

Daca se va intampla sa ai nevoie vreodata de astfel de role, iti recomand sa fii atent la trei aspecte atunci cand le achizitionezi: invelis exterior, janta si tipul de rulment.

Deasemenea relevant pentru modul in care va rula dispozitivul tau este si rulmentul, acesta trebuie sa fie nu doar silentios, desi aceasta este o caracteristica pe care o cauta majoritatea clientilor ci trebuie sa ruleze si impecabil indiferent de conditiile in care este amplasat.

Leave a Reply